Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kapcsolat-Szex-Szerelem

Megosztjuk gondolatainkat, tapasztalatainkat, érzéseinket a szex, szerelem és párkapcsolat témákban. Írjátok meg Ti is, kommenteljétek bátran, érdekel véleményetek. Ha van személyes történetetek vagy megihletett bármelyik bejegyzés, azt is írd meg bátran, szívesen vesszük.

Friss topikok

HTML

 

Sokan keressük a szerelmet, a tökéletes társat. Mindenkinek más a gondolata a tökéletes párról, de mi a helyzet az emberi kapcsolattal? A valós életben is jól működő, mondhatni „tökéletes" kapcsolatoknak vannak közös jellemzőik, amelyek kellemessé, érzelmessé, és gördülékennyé teszik azokat. Jó kapcsolathoz fontos, hogy tisztában legyünk a négy alappillérrel, és az ezekhez kapcsolódó elvárásainkat, elképzeléseinket egyértelműen kommunikáljuk a másik felé, illetve közösen alakítsuk ki a mindenkinek elfogadható szabályokat.

A négy alappillér:

  • Intimitás: a párom a lelki társam, a támaszom. Számíthatok rá, megoszthatom vele az érzéseimet, a gondolataimat. Egymás érzelmi igényeit ismerjük és kielégítjük.

  • Szexualitás: a szexuális életünk ritmusa, dinamikája olyan, ami mindkettőnknek megfelel; megélhetjük a vágyainkat, a gyönyört és önmagunkat adhatjuk az ágyban.

  • Közös célok: a kapcsolatban meg tudunk fogalmazni – és meg is fogalmazunk! – olyan közös ügyeket, amiket fontosnak tartunk, és amelyekért mindketten teszünk, dolgozunk. Ez lehet a gyerekvállalás, a közös lakás, egy világ körüli út vagy akár együtt megtanulni tangózni.

  • Pénz: bármilyen materialistának hangzik is, fontos, hogy ne legyenek mindennapos anyagi gondjaink, illetve ne éljük meg azt, hogy az egyik fél elkölti, amit a másik megkeres, valamint hogy az egyik fél bár kevesebbet hoz haza, ezt mégsem kompenzálja. Amikor a férfi fizetése kevesebb, mint a párjáé, az okozhat zavarokat a kapcsolati egyensúlyban. Ilyenkor jó tisztázni, hogy milyen tettekkel, feladatokkal tud a férfi egyensúlyba kerülni a kapcsolatot illetően.

Érdemes átgondolni és megfelelnek-e mindkettőnknek, van-e egyensúly. A pillérek segítenek, hogy megismerjük a kapcsolatunk helyzetét, a dinamikusan nézzük, hogy változtatni tudjunk a jelenlegi helyzeten.

Fontos a párkapcsolat kommunikációs mintázatát, az információ áramlását és a határokat.

  • A párommal kapcsolatos elvárásaimat, vágyaimat meg kell tudnom fogalmazni, és neki is érthető formában kifejezni.

  • Tanácsos megértenem, hogy bár egy párt alkotunk, ő egy másik ember, más élettörténettel, más családból. Bármilyen furcsa, érdemes beszélni az evidens dolgokról is.

  • Nyitottsággal tudjam fogadni a partnerem gondolatait, érzéseit. Ha a kommunikáció bezárul, azzal saját kezemből veszem ki a megoldáshoz szükséges eszközöket.

  • Érdemes tisztázni a kapcsolat határait, vagyis beleszólhat-e az anyós a kettőnk dolgaiba, beállíthat-e szó nélkül egy családtag.

    A „tökéletesen" működő kapcsolatokról fontos tudni, hogy ezek sem problémamentesek! A titok, hogy bár vannak benne, körülötte problémák, ezekkel képes megküzdeni, képes változni és alkalmazkodni a világhoz, miközben megvédi a párt.

 

Ha úgy érzed történeted megosztanád vagy segítségre lenne szükséged írj bátran .. válaszolok vagy ha párkapcsolati elemzést szeretnél, hogy illetek -e pároddal egymáshoz vagy pusztán a nevedben rejlő tehetségre vagy kíváncsi , ami benned rejtőzik és felszínre kívánkozik..azt is megmondom csak írj :: dokisenator@gmail.com ....miért halasztanád holnapra?!) írj))válaszolok)

 


 

 

 

Címkék: férfi szex szerelem kapcsolatok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://loveexpressz.blog.hu/api/trackback/id/tr634548584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása